Flestuin!

4 mei 2017 - 7:00, by , in Flestuin, Comments off

Sinds kort verkopen we Flestuinen. Een idee van Culemborgers Tim en Rijk. Een flestuin in huis is niet alleen leuk, hij is ook nog eens super makkelijk!

Wat maakt deze flestuinen uniek; Gegarandeerd dat je over deze rustieke eyecatcher opmerkingen krijgt, wanneer deze in je woonkamer staat. Onderhoudsvrij. Je hoeft een flestuin geen water en voeding te geven. Altijd groen. Door gebruik van tropische planten is de tuin het hele jaar door groen. Handgemaakt in Culemborg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoe het werkt.

Doordat water niet naar buiten kan, zal het water door de fles heen circuleren. Dit kunt u zien, doordat er aan de bovenkant van de fles kleine druppeltjes vormen. Het water wordt door de wortels uit de grond opgezogen en gebruikt om het zonlicht en koolstofdioxide om te zetten in zuurstof en glucose (suiker). Dit proces heet fotosynthese. ’s Nachts, wanneer fotosynthese niet mogelijk is door de afwezigheid van licht, heeft de plant zuurstof nodig om de suikers af te breken en om te zetten in energie. Bij dit proces komt water en koolstofdioxide vrij. De volgende dag herhaalt dit kunstje van de natuur zich. De fles zorgt ervoor dat het water “gevangen” blijft. Daarnaast zorgt de fles voor een warm klimaat, waar de speciaal geselecteerde planten zo van houden. Kortom, de verzorging is al geregeld wanneer je een flestuin in huis haalt. Zorg er wel voor dat je flestuin niet in de volle zon staat. Hierdoor warmt de fles snel op, wat schadelijk kan zijn voor de planten. Indirect zonlicht is het advies. Zet de fles daarom op ongeveer twee meter afstand van een raam op het oosten, noorden of westen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Flestuinen zijn te koop in een 10 liter voor 99 euro en 15 liter variant voor 135 euro. Elke Flestuin is handgemaakt en daardoor uniek!

About author:

Comments are closed here.